д-р Валерий Дулгеров

Урология

Още за д-р Дулгеров

Д-р Валерий Дулгеров завършва „Медицина“ в Медицински университет – Плевен през 2010 г., специалност „Урология“ придобива в Медицински университет във Варна. В годините на своето обучение и след това д-р Дулгеров участва в курсове и научни форуми в областта на интересите, които има в здравеопазването: „Prevention and treatment of drug abuse (Bruxelles  and Vilnus Universities) 2004; Национална конференция в онкологичен център МУ – Плевен: Рак на млечната жлеза -съвременно хирургично лечение, 2005 г.; Third (and fifth – 2006 ) medical scientific conference for students and young doctors, 2004, Pleven; Nutrition as a preventive and curative measure – Pleven and Bruxelles universities, 2005; Национален конгрес на младите уролози – „Доброкачествена простатна хиперплазия”, 2012, Хисар; Конгрес по Уро-гинекология, Варшава, 2015 и др.
Автор е на публикацията “Доброкачественна хиперплазия на простата”. В свои доклади поставя акцент на симптоматика, признаци, диагноза, лечение и проследяване при случай с билатерален карцином на тестисите и проследяване на периуретрален аденокарцином при жена.

Клиничният опит на д-р Валери Дулгеров е насочен към диагностика и лечение на обструктивни, възпалителни, доброкачественни и злокачествени заболявания на отделителната и мъжка полова системи; Спешни и неотложни състояния в урологията; Урологична патология при бременност; Ендоскопски и класически оперативни видове лечение на урологични заболявания .

„Добрата грижа за здравето има нужда от  превенция на социално значимите заболявания, от индивидуален подход към пациента, осигурен от мултидисциплинарен екип, от здравословна околна среда и от здравна информиранност на пациентите. Желанието ми е един пациент да обърне внимание на своето здраве, а ние като лекари имаме дълг да осигурим качествена, съвременна и ефективна диагностика и лечение.“

Добър уролог - д-р Валерий Дулгеров - специалност Урология
добър уролог

Урологията е една от най-комплексните области на медицината. Фокусира се върху заболяванията на пикочо-отделителната система и репродуктивния тракт при мъжете. Тя има не само хирургична насоченост, но използва и различни методи за диагностика, лечение и профилактика. При мъжете и жените, урологията се занимава с пикочно-отделителната система – бъбръци, уретри, пикучен мехур и уретра. Докато при мъжете, лекува и проблемите с половата система – простата, тестиси и други.

Урологът е висококвалифициран медицински специалист, които се занимава с диагностика и лечение на заболяванията на пикочните пътища и репродуктивния тракт.

Урологът може да Ви помогне със заболявания като рак на пикучния мехур, бъбреците, надбъбречните жлези, уголемяване на простатата, синдром на болезнения пикочен мехур, простатит, камъни в бъбреците и други.

Как протича прегледа при уролога?

добър уролог

Преглед при уролог

Както при все друг лекар, така и при уролога първата стъпка е първичния преглед. На него, той се запознава с оплакванията на пациента, какви са били симптомите до този момент. Каква диагноза Ви е поставил личния лекар, какво лечение Ви е назначил и имало ли е подобрение от него. След като изслуша симптомите и оплакванията Ви, урологът се запознава с направените до момента изследвания.

Освен това, урологът се интересува и от наследствените заболявания в рода Ви, имате ли урина в кръвта, страдате ли от високо кръвно налягане и други.
На базата на тази информация, урологът може да Ви изпрати да направите допълнителни изследвания, а именно КАТ(Компютърна томография), ЯМР(Ядрено магнитен резонанс) и други. Целта на уролога е да има достатъчно данни, за да може да постави правилна диагноза.

Едва след това, урологът може да Ви постави диагноза и да Ви назначи последващо лечение.

Какви медицински интервенции извършва уролога?

Важно е да знаете, че уролозите извършват голям набор от медицински интервенции. Но уролога в медицински център Медикал Лайф изпълнява урологични интервенции с малък обем на сложност. Те не изискват постъпването на пациента в болница и могат да бъдат направени на място в центъра.

– Ехографии – това е диагностична процедура, която визуализира органите в реално време. Чрез специален апарат, урологът да визуализира в реално време бъбреците и пикочния мехур, уретерите. Така урологът може да види техния размер, форма, разположение и има ли възпаления и структурни промени – кисти, тумори, увреждания.

Какво трябва да знаете при избора на уролог?

Приемете, че и най-малките оплаквания биха могли да се усложнят и да станат сериозни, ако не се обърнете към правилния уролог.

Не се допитвайте до хора, нямащи медицинско образование. Всяко сериозно заболяване е свързано с голямо психическо натоварване. Затова мненията на други пациенти могат да бъдат необективни и объркващи. В повечето случай, личния лекар е специалиста, които препраща болния към уролога.

Ако желаете направо да се обърнете към специалист уролог, най-добрия вариант е да се доверите на Медикал Лайф. Нашият уролог има богат опит в диагностицирането и лечението на заболяванията, свързани с пикочната система и репродуктивния тракт. Той ще се запознае с Вашите оплаквания и прецизно ще Ви диагностицира.

Искате ли да запазите час?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.