Още за д-р Дулгеров

Д-р Валерий Дулгеров завършва „Медицина“ в Медицински университет – Плевен през 2010 г., специалност „Урология“ придобива в Медицински университет във Варна. В годините на своето обучение и след това д-р Дулгеров участва в курсове и научни форуми в областта на интересите, които има в здравеопазването: „Prevention and treatment of drug abuse (Bruxelles  and Vilnus Universities) 2004; Национална конференция в онкологичен център МУ – Плевен: Рак на млечната жлеза -съвременно хирургично лечение, 2005 г.; Third (and fifth – 2006 ) medical scientific conference for students and young doctors, 2004, Pleven; Nutrition as a preventive and curative measure – Pleven and Bruxelles universities, 2005; Национален конгрес на младите уролози – „Доброкачествена простатна хиперплазия“, 2012, Хисар; Конгрес по Уро-гинекология, Варшава, 2015 и др.
Автор е на публикацията „Доброкачественна хиперплазия на простата“. В свои доклади поставя акцент на симптоматика, признаци, диагноза, лечение и проследяване при случай с билатерален карцином на тестисите и проследяване на периуретрален аденокарцином при жена.

Клиничният опит на д-р Валери Дулгеров е насочен към диагностика и лечение на обструктивни, възпалителни, доброкачественни и злокачествени заболявания на отделителната и мъжка полова системи; Спешни и неотложни състояния в урологията; Урологична патология при бременност; Ендоскопски и класически оперативни видове лечение на урологични заболявания .

„Добрата грижа за здравето има нужда от  превенция на социално значимите заболявания, от индивидуален подход към пациента, осигурен от мултидисциплинарен екип, от здравословна околна среда и от здравна информиранност на пациентите. Желанието ми е един пациент да обърне внимание на своето здраве, а ние като лекари имаме дълг да осигурим качествена, съвременна и ефективна диагностика и лечение.“

Добър уролог – д-р Валерий Дулгеров – специалност Урология
Добър уролог – д-р Валерий Дулгеров – специалност Урология

Урологията е една от най-комплексните области на медицината. Фокусира се върху заболяванията на пикочо-отделителната система и репродуктивния тракт при мъжете. Тя има не само хирургична насоченост, но използва и различни методи за диагностика, лечение и профилактика. При мъжете и жените, урологията се занимава с пикочно-отделителната система – бъбръци, уретри, пикучен мехур и уретра. Докато при мъжете, лекува и проблемите с половата система – простата, тестиси и други.

Урологът е висококвалифициран медицински специалист, които се занимава с диагностика и лечение на заболяванията на пикочните пътища и репродуктивния тракт.

Урологът може да Ви помогне със заболявания като рак на пикучния мехур, бъбреците, надбъбречните жлези, уголемяване на простатата, синдром на болезнения пикочен мехур, простатит, камъни в бъбреците и други.

КАК ПРОТИЧА ПРЕГЛЕДА ПРИ УРОЛОГ?

Добър уролог – д-р Валерий Дулгеров – специалност Урология

Преглед при уролог

Както при все друг лекар, така и при уролога първата стъпка е първичния преглед. На него, той се запознава с оплакванията на пациента, какви са били симптомите до този момент. Каква диагноза Ви е поставил личния лекар, какво лечение Ви е назначил и имало ли е подобрение от него. След като изслуша симптомите и оплакванията Ви, урологът се запознава с направените до момента изследвания.

Освен това, урологът се интересува и от наследствените заболявания в рода Ви, имате ли урина в кръвта, страдате ли от високо кръвно налягане и други.
На базата на тази информация, урологът може да Ви изпрати да направите допълнителни изследвания, а именно КАТ(Компютърна томография), ЯМР(Ядрено магнитен резонанс) и други. Целта на уролога е да има достатъчно данни, за да може да постави правилна диагноза.

Едва след това, урологът може да Ви постави диагноза и да Ви назначи последващо лечение.

КАКВИ МЕДИЦИНСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ ИЗВЪРШВА УРОЛОГА?

Важно е да знаете, че уролозите извършват голям набор от медицински интервенции. Но уролога в медицински център Медикал Лайф изпълнява урологични интервенции с малък обем на сложност. Те не изискват постъпването на пациента в болница и могат да бъдат направени на място в центъра.

– Ехографии – това е диагностична процедура, която визуализира органите в реално време. Чрез специален апарат, урологът да визуализира в реално време бъбреците и пикочния мехур, уретерите. Така урологът може да види техния размер, форма, разположение и има ли възпаления и структурни промени – кисти, тумори, увреждания.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРИ ИЗБОРА НА ДОБЪР УРОЛОГ?

Приемете, че и най-малките оплаквания биха могли да се усложнят и да станат сериозни, ако не се обърнете към правилния добър уролог.

Не се допитвайте до хора, нямащи медицинско образование. Всяко сериозно заболяване е свързано с голямо психическо натоварване. Затова мненията на други пациенти могат да бъдат необективни и объркващи. В повечето случай, личния лекар е специалиста, които препраща болния към уролога.

Ако желаете направо да се обърнете към специалист уролог, най-добрия вариант е да се доверите на Медикал Лайф. Нашият уролог има богат опит в диагностицирането и лечението на заболяванията, свързани с пикочната система и репродуктивния тракт. Той ще се запознае с Вашите оплаквания и прецизно ще Ви диагностицира.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС?

ЗАПАЗИ ЧАС