Още за д-р Тютюнджиев

Д-р Красимир Тютюнджиев завършва специалност „Медицина“ в Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна през 1986 г. Придобива две специалности: „Обща хирургия“, през 1995 г. и „Съдова хирургия“ в Медицински университет – София през 2011 г. Завършва квалификационни курсове по доплерсонография на кръвоносните съдове, заболявания на млечната жлеза, горна и долна ендоскопия, коремна ехография. Автор е на публикации във връзка с пресотерапия при лимфедем на крайниците, лечение на хернии на предна коремна стена, заболеваемост от ехинокок в България. Членува в Българското дружеството по съдова хирургия и в Българския лекарски съюз.
Клиничният опит на д-р Тютюнджиев е насочен към:
Артериалните заболявания – остри емболии и тромбози, ХАНК.
Венозните заболявания – разширени вени,  дълбока  венозна тромбоза и тромбофлебит.  Лимфедеми на крайниците. Извършва пълна диагностика на съдови заболявания чрез доплерово изследване с портативен доплер, до дуплекс доплерово изследване с  висок  клас ехограф.

„Добрата  грижа за здравето има нужда от многостранен подход: мислене, информираност, действия, които всеки човек трябва да възпитава в себе си; от среща с медицински специалисти, доказали своя професионализъм, коректност и съпричастност към здравословните  проблеми. Добрата грижа заслужава добро медицинско оборудване със съвременна апаратура, без която лечебният  успех е немислим“.

Д-Р КРАСИМИР ТЮТЮНДЖИЕВ
Д-Р КРАСИМИР ТЮТЮНДЖИЕВ

Кръвта е един от най-важните компоненти на тялото ни. Чрез нея се транспортират хранителните вещества до различните клетки. Свързва частите от кръвоносната система – артерии, вени и капиляри. Сърцето е двигателя на тази система, а лимфната система работи успоредно със съдовата. Понякога една или повече части от нея може да бъде засегната заради – нездравословен начин на живот, старост, физическа травма или заболяване като диабет, рак и други.

Съдовата хирургия се фокусира върху кръвоносната и лимфната система.  Много специалисти я наричат животоспасяваща, заради специфичното й естество. Съдовата хирургия може да помогне за всяка една част от съдовата и кръвоносна система. Целта е облекчаване на състоянието, отстраняване на проблема или лечение на определени заболявания като инсулт и аневризми.

Съдовият хирург е висококвалифициран специалист, който има задълбочени познания по обща и съдова хирургия.  Той  се занимава с диагностиката, овладяването и хирургичното лечение на съдовите заболявания и травми, имащи различен характер и симптоматика.

Съдовият хирург може да се справи с редица здравословни проблеми като разширени и паякообразни вени, аневризми, болести на периферните артерии, венозна тромбоза,  белодробна емболия и други. Освен това, съдовият хирург може да се справи и със спешни състояния като възстановяване на разкъсани артерии вследствие на злополука.

КАК ПРОТИЧА ПРЕГЛЕДЪТ ПРИ СЪДОВИЯ ХИРУРГ?

Д-Р КРАСИМИР ТЮТЮНДЖИЕВПреглед при съдов хирург

Както при всеки друг лекар, прегледът при съдовия хирург започва с първичен преглед. На него, той се запознава обстойно с пациента, неговата медицинска история, оплакванията и симптомите му.

Обърнете внимание, че е изключително важно да предоставите на съдовия хирург цялата информация, с която разполагате. Споделете му предишните си заболявания и имате ли наследствени заболявания в рода.

Задача на съдовия хирург е обстойно да разгледа всички направени до момента изследвания и амбулаторните листи от личния лекар. След това трябва да прецени дали има достатъчно информация, за да постави точна диагноза. Ако се съмнява, съдовият хирург може да Ви изпрати на допълнителни изследвания.

Съдовият хирург трябва да прецени дали проблемът му може да се разреши с консервативно лечение – лекарства, или се налага да се извърши хирургична интервенция.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРИ ИЗБОРА НА СЪДОВ ХИРУРГ?

Много хора не обръщат внимание на симптоми като болки в долните крайници, пулсиращи вени, стягане в коремната област, туптене, болки в кръста и други. Тези оплаквания често могат да са началото на сериозен проблем с кръвоносната система и да се нуждаете от съдов хирургДруг път може да са свързани с други заболявания.

Затова е добра идея преди да потърсите съдов хирург да се обърнете към личния си лекар. Той може да прецени дали оплакванията Ви са свързани с моментно неразположение или друг по-сериозен проблем. Освен това, ако имате нужда от съдов хирург ще Ви препоръча специалист, който може да Ви помогне.

Някой съдови хирурзи са специализарини в няколко съдови интервенции. Докато други могат да извършат както открита операция, така и минимално инвазивни процедури.

Друг важен момент е квалификацията на съдовия хирург. Ако не сте ходили до сега на съдов хирург е добра идея да се запознаете с неговата практика преди първичния преглед. Посетете сайта на съответното лечебно заведение  и разберете повече за неговото образование, с какви пациенти е работил най-много и има ли някакви постижения.

Нуждаете се от висококвалифициран съдов хирург? Доверете се на специалистът-съдов хирург  в медицински център Медикал Лайф. Ние залагаме не само на най-модерните методи на лечение, но и осигуряваме максимален комфорт на нашите пациенти.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС?

ЗАПАЗИ ЧАС