Какво представлява тренажорът Dr. Spine

Dr. Spine е рехабилитационен тренажор без аналог в България, който може да реши болката в гърба без хирургична намеса

Процедурите с Dr. Spine (spine – гръбнак) успешно премахват болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Рехабилитационният тренажор позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица.

Полезният ефект е в освобождаването на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано, физическо упражнение на мускулите на гърба. Курсът на лечение възстановява естествената физиология на мускулите, а следствие на движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, което подобрява качеството на живот и работоспособността ни.

Тренажорът Dr. Spine дава възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, включително дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след преглед със скенер или ядрено-магнитен резонанс за избягване на хирургична намеса.

DR. SPINE
Dr. Spine

Dr. Spine е единственият у нас рехабилитационен тренажор за суха екстензия на гръбначния стълб

Процедурите с него се назначават от физиотерапевт от екипа на медицински център „Медикал лайф“.

  • Курсът на възстановяване с процедури може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургична намеса.
  • Dr. Spine осигурява лек релаксиращ ефект върху гръбнака.
  • Една процедура с Dr. Spine се равнява на 5 км енергично плуване.
  • Dr. Spine може да се прилага за сеанси дори на 10-годишни деца.
  • Препоръчва се на професионални спортисти за рехабилитация на гръбначния стълб.

Показания

Радикулоневрит / Хронична лумбалгия / Спондилоза / Спондилоартроза / Дискова протрузия / Дискова херния (след отчитане на данните от ядрено-магнитен резонанс / Сколиоза 1-2 ст. / Торакалгия / Цервикалгия

Противопоказания

В стадия на остра фаза: Травматични наранявания на гръбнака / Тумори на гръбначния мозък / Остеомиелит / Остеопороза / Фрактура и изкълчване на стави /Радикулоневрит с особена форма синдром на напрежение / Менингеални симптоми / Сиквестрирана херния на междупрешленния диск / Ревматоиден артрит / Туберкулозен спондилит / Бременност

Според последни изследвания болката в гърба е една от най-честите причини за посещение при ортопед, невролог или неврохирург. Този проблем засяга над 70 процента от хората в определен момент от техния живот, най-често след навършване на 40-годишна възраст. Болката във врата е втората най-разпространена в света причина за преглед при специалист след лумбалните болки. Според статистиката около 10% от населението има оплаквания от болки във врата. Днес болката в гърдите все по-често се среща като състояние дори при млади хора, въпреки общото мнение което сочи гръдния кош като издръжлив и неуязвим на външни влияния.

Болките в гърба са второто най-разпространено неврологично заболяване след главоболието. Когато не са свързани с някакво сериозно заболяване от списъка на противопоказните за сеанс с Dr.Spine, болката може да се ограничи напълно, без болкоуспокояващи и операция. Няколко причини водят до болки в гърба. В списъка на навиците и дейностите, които в повечето случаи плащаме с болезнена цена, са: често и продължително седене; прегърбена стойка; стрес; значително непостоянно (и еднократно) физическо натоварване; заседнал начин на живот.

В ЕС хората, страдащи от дискова херния, са повече от 38 млн.

Непрекъснато расте броят на изпитващите болезненост в резултат на проблеми с гръбначния стълб.

Dr. Spine

Болките във Врата

Dr. Spine

В ежедневието синдромът на болките във врата може да е резултат от лоша стойка, затлъстяване или слаби коремни мускули. Тези фактори нарушават гръбначното равновесие, което често се компенсира от навеждане на врата напред. Това постоянно напрежение причинява болка и стягане на гръбначните мускули на врата.

Шийните прешлени са невероятно сложна структура, която поддържа главата на човека, докато тя се движи в няколко посоки. Никоя друга зона от гръбнака не притежава такава сръчност. Подвижността на врата е несравнима и именно тази изключителна подвижност го прави много уязвим от наранявания и напрежение. Затова болките могат да бъдат пронизващи или пулсиращи.

Като всяка друга болка и тази във врата може да е остра и хронична. Острата болка може да е причинена от микротравма, свръхстресирани или прищипани мускули отзад на врата или в горната част на гърба. Що се отнася до хроничните болки във врата, те се развиват, когато настъпят необратими промени в гръбнака, например в случаи на остеопороза, спондилоза, остеохондроза или продължително възстановяване след микротравма.

Болки в гръдния кош

Болките в гръдния кош имат различна локация – често е трудно да се свържат с нарушеното равновесие на гръбнака. Чувството може да прилича на болка в някоя част вътре в тялото или просто мускулна болка. Главният симптом на болката в гръдния кош на човека е, че тя става все по-силна, когато гръбнакът се изморява (натоварва).

Поради структурата на гръдния кош тя може да приеме следните форми: появява се при вдишване/издишване; съпътства движенията на тялото при навеждане; свързва се с предната част на гръдния кош, областта на сърцето или черния дроб; остра или силна и неотслабваща (понякога засилваща се). Проблемите в гръдния кош обикновено се свързват с остеохондроза, сколиоза или кифоза (деформация на гръдния кош).

При тези заболявания, в случай че имаме минимален възпалителен процес, пациентът изпитва болка след физическа активност, когато гръбните мускули са изморени (вечер след дълъг работен ден) или понякога дори нощем по време на сън. Като най-ефикасни методи за кратко лечение на болки в гръдния кош са се доказали масажът, мануалната терапия и физиотерапията. Силната болка има нужда от комбиниран подход на лечение.

Болки в гръдния кош

ИМАТЕ НЯКАКВИ ВЪПРОСИ?

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС