Още за д-р Златаров

Хирургията е най-сложният дял от медицината. Тя се занимава с извършването на животоспасяващи и рутинни операции. Причините за тях са разнообразни. Някои целят да облекчат и предовратят болката, да подобрят функциите на тялото, да отстранят злокачествено или доброкачествено  образование, да отстранят даден проблем. Други, като биопсията, се правят за диагностициране. По време на тази операция, хирург взема тъкан за по-нататъшни изследвания. В зависимост от сложността и характера, някои операции не се нуждаят от направата на големи разрези и се правят безкръвно.

Хирург е един от най-добре подготвените медицински специалисти. Той специализира в лечението на наранявания, болести и деформации на тялото чрез операция. Използвайки различни методи, хирургът коригира дефектите, оправя костите и тъканите след наранявания или отстранява злокачествени образувания.

Някои са с общ профил, докато други са специализирани в точно определена област. Например неврохирургия, гръдна хирургия, сърдечно-съдова хирургия, съдова хирургия, пластична хирургия, коремна хирургия и други.

Хирург д-р Камен Златаров
Хирург д-р Камен Златаров

Този специалист е отговорен за предоперативната диагностика на пациента, за извършването на операцията и за предоставянето на пациента за  следоперативна помощ. Негова задаче е и да се запознае подробно със заболяването на пациента, с неговото физическо сътояние.

КАК ПРОТИЧА ПРЕГЛЕДЪТ ПРИ ХИРУРГ?

Първата стъпка е първичен преглед. При него лекарят се запознава подробно с медицинската история на пациента, физическото му състояние, неговите оплаквания и симптоми. Анализира направените до момента изследвания и при необходимост назначава нови.

Едва след това преминава към прегледа. В зависимост от получените резултати и естеството на оплакванията, хирургът може да постави диагноза или да изпрати болния за допълнителни изследвания. Ако информацията е достатъчна, хирургът поставя диагноза и назначава лечение.

КАКВИ МЕДИЦИНСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ ИЗВЪРШВА ХИРУРГЪТ?

Специалистите в медицински център Медикал Лайф извършват манипулации с малък обем на сложност. Те не изискват постъпването в болнично заведение и могат да бъдат направени на място. При необходимост от операция, нашите лекари ще Ви насочат към подходящото болнично заведение.

  • Шев на рана
  • отстраняване на липом
  • отстраняване на атером
  • отстраняване на ганглион
  • корекция на врастнал нокът и др.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРИ ИЗБОРА НА ХИРУРГ?

При всяка една операция, независимо от сложността ѝ, съществува определен риск от усложнения като инфекция, кръвоизлив или алергия към анестезия. И най-малката грешка може да Ви коства живота. Хирургът е човекът, на когото поверявате живота и здравето си. От неговите решения зависи Вашата безопасност и благосъстояние.

Той е лекарят, който отговаря за проследяването на състоянието Ви след тази интервенция. Към него можете да се обръщате, ако се чувствате некомфортно и имате силни болки. Той може да отговори адекватно на всичките Ви притеснения и въпроси.

Съветваме Ви – При избора на на специалист, вземете под внимание симптомите, съществуващите заболявания и физическото Ви състояние. Ако проблемът застрашава живота Ви, изберете такъв, който е специализиран в тази област.

Не действайте на сляпо. Проучете специалистите, които преглеждат във Вашия град или се допитайте до компетентното мнение на Вашия личен лекар. Например неврохирургът не може да Ви помогне, ако имате язва на стомаха, херния или панкреатит. За тези заболявания, трябва да се обърнете към коремен хирург.

В медицински център Медикал Лайф ще откриете необходимата помощ. Нашите лекари са висококлафицирани и са се справяли и с най-сложните случаи. Те не само ще Ви прегледат и ще Ви поставят точната диагноза, но и ще проследят лечението.

Изберете пътя към здравето!

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС?

ЗАПАЗИ ЧАС