д-р Красимир Динков(Ортопед)

Ортопедия и травматология

Още за д-р Динков

Д-р Красимир Динков завършва Медицински университет – Варна през 1987 г. Придобива специалност за ортопед-травматолог в Киевски научноизследователски институт по ортопедия и травматология, Украйна. Специализира „Диагностична и оперативна артроскопия, ендопротезиране на големи стави“ във Военномедицинска академия – София. Има завършен курс във ВМА – София за здравен мениджмънт за ръководители.

Д-р Динков има дългогодишен опит в лечение и профилактика на ортопедо-травматологични пациенти. През годините работи в IV градска поликлиника – гр. Варна, ЖК „Младост“, във ВМА – МБАЛ Варна – оперативно и неоперативно лечение и профилактика на ортопедо-травматологични пациенти, ординатор. От 2003 до 2010 г. ръководи отделение „Ортопедия и ендопротезиране, оперативно и неоперативно лечение и профилактика на ортопедо-травматологични пациенти“ във ВМА – МБАЛ Варна. Бил е управител на ДКЦ 1 в гр. Девня и на Многопрофилна болница за активно лечение – гр. Девня. От 2016 г. има амбулаторна практика и преглежда и в ДКЦ „Чайка“ – кабинет по „Ортопедия и травматология“.

Клинични интереси: дегенеративни ставни заболявания – консервативно и оперативно лечение; травматични и посттравматични заболявания на долен крайник – консервативно и оперативно лечение.

„Добрата грижа за здравето има нужда от взаимно доверие и съдействие между лекар и пациент“.

Д-р Красимир Динков - Ортопедия и травматология
ортопед

Ортопедията е дял от медицината, която се занимава с мускулно-скелетната система. Първоначално е била фокусирана върху деформации при развитието на децата. Но с времето се развива. Така днес обхваща всякакви състояния и заболявания, засягащи опорно-двигателния апарат при хора от всякакви възрасти.
Тези проблеми могат да бъдат лекувани оперативно и консервативно – с лекарства, физиотерапия и алтернативни терапии. Хирургичните процедури, в зависимост от състоянието на пациента, могат да бъдат открити операции или минимално инвазивни, които щадят организма и са по-малко травматични за него.
Ортопедът е квалифициран медицински специалист, който се занимава с диагностициране, лечение и профилактика на проблемите с опорно-двигателния апарат.
Грешно схващане е, че ортопедите работят единствено с хора получили травма или нараняване. Те могат да помогнат на пациенти страдащи от мускулни заболявания, проблеми със ставите, сухожилията, увредени нервни окончания, артроза, артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит, подагра, болест на Бехтерев и други.

Как протича прегледа при ортопеда?

ортопед

Преглед при ортопед

Главната цел на ортопеда е да Ви помогне да запазите или възстановите функциите на костите, ставите, мускулите или сухожилията. Негова задача е да извърши първичен преглед и да се запознае със сътоянието Ви. Едва след това, ортопедът преценява дали са необходими допълнителни изследвания или може да назначи лечение.

Лечението, което назначава ортопедът е строго индивидуално. То зависи от много фактори. Например дали става въпрос за вроден или придобит дефект във формата и функциите на опорно-двигателния апарат. От значение е и засегнатата област, сериозността на фрактурата или заболяването, каква е Вашата подвижност.

На база на тази информация и на първичния преглед, ортопедът преценява какво лечение да Ви назначи. При необходимост извършва и медицински интервенции.

Какви медицински интервенции извършва ортопедът?

Важно е да отбележим, че ортопедите в нашия медицински център извършват единствено амбулаторни процедури. Това са ортопедични интервенции с малък обем на сложност. Те не изискват постъпването в болнично заведение и оперативна намеса.

  • Премахване на атером
  • Премахване на липом
  • Ганглион
  • Кисти и др.

Какво трябва да знаете при избора на ортопед?

Ако за първи път Ви се налага да посетите ортопед, можете да се почуствате объркани към кого да се обърнете. В днешно време, всеки може да открие изключително много информация в Интернет и социалните мрежи. За съжаление, тя не винаги е достоверна и често мненията за ортопедите могат да бъдат подвеждащи.

Съветваме Ви – преди да изберете конкретен ортопед да се консултирате с Вашия личен лекар или медицинско лице. Обяснете му какви са симптомите, какво Ви боли и му покажете изследванията, които сте направили. Така той ще може да Ви насочи към определени ортопеди.

Не знаете към кого да се обърнете? Доверете се на ортопед в медицински център Медикал Лайф. Ние разполагаме с висококвалифициран специалист, който може да постави бързо и точно правилната диагноза. Той ще бъде до Вас от първата стъпка до края на лечението.

Искате ли да запазите час?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.