Още за д-р Динков

Ортопедията е дял от медицината, който се занимава с мускулно-скелетната система. Първоначално е била фокусирана върху деформации при развитието на децата. Но с времето се развива. Така днес обхваща всякакви състояния и заболявания, засягащи опорно-двигателния апарат при хора от всякакви възрасти.

Тези проблеми могат да бъдат лекувани оперативно и консервативно – с лекарства, физиотерапия и алтернативни терапии. Хирургичните процедури, в зависимост от състоянието на пациента, могат да бъдат открити операции или минимално инвазивни, които щадят организма и са по-малко травматични за него.

Ортопед е квалифициран медицински специалист, който се занимава с диагностициране, лечение и профилактика на проблемите с опорно-двигателния апарат.

„Добрата грижа за здравето има нужда от взаимно доверие и съдействие между лекар и пациент“.

Д-Р КРАСИМИР ДИНКОВ(ОРТОПЕД)
Д-Р КРАСИМИР ДИНКОВ(ОРТОПЕД)

Грешно схващане е, че работят единствено с хора получили травма или нараняване. Те могат да помогнат на пациенти, страдащи от мускулни заболявания, проблеми със ставите, сухожилията, увредени нервни окончания, артроза, артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит, подагра, болест на Бехтерев и други.

КАК ПРОТИЧА ПРЕГЛЕДЪТ ПРИ ОРТОПЕДА?

Д-Р КРАСИМИР ДИНКОВ(ОРТОПЕД)

Главната цел на специалиста е да Ви помогне да запазите или възстановите функциите на костите, ставите, мускулите или сухожилията. Негова задача е да извърши първичен преглед и да се запознае със сътоянието Ви. Едва след това преценява дали са необходими допълнителни изследвания или може да назначи лечение.

Назначеното лечение е строго индивидуално. То зависи от много фактори. Например – дали става въпрос за вроден или придобит дефект във формата и функциите на опорно-двигателния апарат. От значение е и засегнатата област, сериозността на фрактурата или заболяването, каква е Вашата подвижност.

На база на тази информация и на първичния преглед, лекарят преценява какво лечение да Ви назначи. При необходимост извършва и медицински интервенции.

КАКВИ МЕДИЦИНСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ ИЗВЪРШВА ОРТОПЕДЪТ?

Важно е да отбележим, че специалистите в нашия медицински център извършват единствено амбулаторни процедури. Това са ортопедични интервенции с малък обем на сложност. Те не изискват постъпването в болнично заведение и оперативна намеса.

  • Премахване на атером
  • Премахване на липом
  • Ганглион
  • Кисти и др.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРИ ИЗБОРА НА ОРТОПЕД?

Ако за първи път Ви се налага да посетите такъв специалист, може да се почуствате объркани към кого да се обърнете. В днешно време всеки може да открие изключително много информация в Интернет и социалните мрежи. За съжаление, тя не винаги е достоверна и често мненията за ортопедите могат да бъдат подвеждащи.

Съветваме Ви – преди да изберете конкретен лекар да се консултирате с Вашия личен или медицинско лице. Обяснете му какви са симптомите, какво Ви боли и му покажете изследванията, които сте направили. Така той ще може да Ви насочи към подходящи специалисти.

Не знаете към кого да се обърнете? Доверете се на специалистите в медицински център Медикал Лайф. Ние разполагаме с висококвалифицирани лекари, който бързо ще поставят точна и правилна диагноза и ще бъдат до Вас от първата стъпка до края на лечението.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС?

ЗАПАЗИ ЧАС