Урофлоуметрия в МЦ „Медикал лайф“

Автор: Medical Life

Урофлоуметрия в МЦ „Медикал лайф“

Урофлоуметрия в МЦ „Медикал лайф“

В МЦ „Медикал лайф“ в град Варна се осъществяват процедури по урофлометрия.

Свържете се с нас сега, за да запишете час!

 

Какво представлява урофлоуметрията?

Урофлоуметрията е неинвазивен метод за оценка за уринарния поток. Тя показва количеството отделена урина за единица време, скоростта и времето на уриниране. Извършва се чрез уриниране в съд на специален апарат. Съчетана с ехография на пикочния мехур преди и след изследването, тя е изключително полезна за оценка на функцията на долните пикочни пътища.

Урофлометрията представлява базов скрининг, при който могат да бъдат диагностицирани заболявания и състояния, протичащи със СДПП (симптоми на долните пикочни пътища).

В кои случаи е полезна урофлоуметрията?

За оценка на тежестта на симптомите, предизвикани от увеличена простата при мъжете. Така много по-точно може да се прецизира необходимостта от оперативно лечение или ефекта от медикаментозното лечение, което провеждате.

За оценка на смущения при уриниране и при двата пола. Урофлоуметрията е изключително полезна при жени, които се оплакват от често уриниране, затруднено уриниране, продължително уриниране, изпускане на урината, както и при дами с чести рецидивиращи инфекции на долни пикочни пътища с неясна причина. При млади мъже, които споделят за отслабена струя, урофлоуметрията бързо насочва към диагнози като склероза на мехурна шийка и стриктура на уретра.

Урофлоуметрия в МЦ „Медикал лайф“

Какво представлява урофлоуметърът?

Това е специална фуния с датчик, който засича акта на уриниране и го изобразява в графика. Резултатът се получава веднага.

Болезнено ли е?

Изследването е абсолютно безболезнено и безопасно. От пациента се изисква спокойно да уринира в урофлоуметъра. Необходима ли е предварителна подготовка?

От пациента се изисква да е с добре напълнен мехур. Желателно е да не сте уринирали поне 2-4 часа преди изследването.

При кого ще се извършва процедурата?

В МЦ „Медикал лайф“, гр. Варна работят доказани специалисти. Д-р Любослава Иванова е уролог, който ще се погрижи за Вашето здраве. Кликнете върху нейното име, за да научите повече или директно си запазете час чрез платформата Superdoc!

Процедурата се заплаща, цена: 30 лв.

 

МЦ ”Медикал лайф”, Варна
За допълнителна информация и записване на часове, може да се обадите на следните телефони:
📞 070013897
📞 052/630 000
📞 0877/700 434
Oчакваме Ви на адрес: Варна 9010, ул. “Васил Петлешков” 3
www.medicallife.bg

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.