Училище за родители всяка събота в „Медикал лайф“

Автор: Medical Life

Медицински център „Медикал лайф“ организира Училище за родители. Всяка събота от месеца с различни теми от най-вълнуващата история в живота – раждането. Лекциите са организирани в два отделни модула, всеки с по три тематични раздела.

~~~

В първи модул – всяка първа и трета събота на месеца, между 15:30 и 18:00 часа – ще отговорим на актуалните въпроси, свързани с раждането – периоди на родилния процес и конкретните характеристики на всеки от тях.

§ Познавайки родилния процес, ще имате усещането за контрол и в деня на раждането ще бъдете повече фокусирани. В първите лекции ще говорим и за грижите, от които имате нужда и вие, и вашето бебе в часовете след раждането. Периодът на адаптация на новороденото към външната среда и физиологичните процеси в първия месец също са акцент на този модул. 

Във втори модул – всяка втора и четвърта събота на месеца, между 15:30 и 18:00 ч. – темите са: кърмене; къпане и грижа за кожата на новороденото; масаж и гимнастика за кърмачето.

§ Ще обсъдим всичко, което се отнася до лактацията, ще обърнем внимание на правилния хранителен режим както за бебето, така и за мама, на бебешкия тоалет, на добрата грижа за бебешката кожа и правилното провеждане на бебешка гимнастика.

Наши партньори в Училището за родители са „Нук“ и „Себамед“, които осигуряват продукти за бебешка грижа.

Информация за записване, цени и други въпроси можете да получите с обаждане на регистратура на 052 630 000, 0877 700 434, 0877 700 724.

Защо да се запишете в Училище за родители?

Всяка събота ще обсъждаме темите, които ви вълнуват като бъдещи родители. Ще даваме отговори и в тях ще преодолеете притеснението дали всичко ще бъде наред. Знаете… Природата е заложила в жената уникалността да се свързва с децата си чрез силата на майчиния инстинкт, затова несигурността и съмнението дали ще бъдете най-добрата майка във всеки един миг ще отстъпи място на желанието да влезете в най-хубавия етап от живота – родителството – готова и уверена. Точно затова нашето Училище за родители няма да ви каже кое действие е най-правилно, а ще изгради увереността, че за вашата очаквана рожба вие сте най-добрата подкрепа.

Училище за родители всяка събота в „Медикал лайф“

Отделно от лекционните модули, всяка събота от 14:00 часа, ще се фокусираме върху дихателните техники по време на раждане. Този практически курс се препоръчва от 35 гестационна седмица, а броят на посещенията е по ваше желание.

§ Ролята на дишането е изключително важна в родилния процес. Тренирането на правилно дишане ще ви помогне да сте по-концентрирани, да не губите контрол и да управлявате болката. Ще намали напрежението и страха, а също така ще съхрани енергията ви, нужна за самото раждане. Овладяването на дихателната техника ще осигури на бебето достатъчно кислород по време на раждането.

В съботното училище за родители подготвяме и програма с часове за масаж на бременни с продължителност 45 минути.

§ С напредването на бременността се появяват оттоци в краката, болки в кръста и в гърба. Правилният масаж, извършен от квалифициран специалист, ще намали дискомфорта на тялото от натрупаните килограми, ще подобри кръвообращението и мускулния тонус. Пренаталният масаж има доказано антистресово и антитревожно влияние.

Кой ще води Училището за бременни в МЦ „Медикал лайф“?

Диана Смолецова има дългогодишен акушерски опит. Първите си курсове за родители организира през 2010 г. Членува в Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, от 2008 г. има завършена квалификация за масажист терапевт.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.