Събитие

Училище за родители всяка събота в „Медикал лайф“

Училище за родители всяка събота в „Медикал лайф“

Медицински център „Медикал лайф“ организира Училище за родители. Всяка събота от месеца с различни теми от най-вълнуващата история в живота – раждането. Лекциите са организирани в два отделни модула, всеки с по три тематични раздела.

~~~

В първи модул – всяка първа и трета събота на месеца, между 15:30 и 18:00 часа – ще отговорим на актуалните въпроси, свързани с раждането – периоди на родилния процес и конкретните характеристики на всеки от тях.

§ Познавайки родилния процес, ще имате усещането за контрол и в деня на раждането ще бъдете повече фокусирани. В първите лекции ще говорим и за грижите, от които имате нужда и вие, и вашето бебе в часовете след раждането. Периодът на адаптация на новороденото към външната среда и физиологичните процеси в първия месец също са акцент на този модул. 

Във втори модул – всяка втора и четвърта събота на месеца, между 15:30 и 18:00 ч. – темите са: кърмене; къпане и грижа за кожата на новороденото; масаж и гимнастика за кърмачето.

§ Ще обсъдим всичко, което се отнася до лактацията, ще обърнем внимание на правилния хранителен режим както за бебето, така и за мама, на бебешкия тоалет, на добрата грижа за бебешката кожа и правилното провеждане на бебешка гимнастика.

Наши партньори в Училището за родители са „Нук“ и „Себамед“, които осигуряват продукти за бебешка грижа.

Информация за записване, цени и други въпроси можете да получите с обаждане на регистратура на 052 630 000, 0877 700 434, 0877 700 724.

Защо да се запишете в Училище за родители?

Всяка събота ще обсъждаме темите, които ви вълнуват като бъдещи родители. Ще даваме отговори и в тях ще преодолеете притеснението дали всичко ще бъде наред. Знаете… Природата е заложила в жената уникалността да се свързва с децата си чрез силата на майчиния инстинкт, затова несигурността и съмнението дали ще бъдете най-добрата майка във всеки един миг ще отстъпи място на желанието да влезете в най-хубавия етап от живота – родителството – готова и уверена. Точно затова нашето Училище за родители няма да ви каже кое действие е най-правилно, а ще изгради увереността, че за вашата очаквана рожба вие сте най-добрата подкрепа.

Училище за родители всяка събота в „Медикал лайф“

Отделно от лекционните модули, всяка събота от 14:00 часа, ще се фокусираме върху дихателните техники по време на раждане. Този практически курс се препоръчва от 35 гестационна седмица, а броят на посещенията е по ваше желание.

§ Ролята на дишането е изключително важна в родилния процес. Тренирането на правилно дишане ще ви помогне да сте по-концентрирани, да не губите контрол и да управлявате болката. Ще намали напрежението и страха, а също така ще съхрани енергията ви, нужна за самото раждане. Овладяването на дихателната техника ще осигури на бебето достатъчно кислород по време на раждането.

В съботното училище за родители подготвяме и програма с часове за масаж на бременни с продължителност 45 минути.

§ С напредването на бременността се появяват оттоци в краката, болки в кръста и в гърба. Правилният масаж, извършен от квалифициран специалист, ще намали дискомфорта на тялото от натрупаните килограми, ще подобри кръвообращението и мускулния тонус. Пренаталният масаж има доказано антистресово и антитревожно влияние.

Кой ще води Училището за бременни в МЦ „Медикал лайф“?

Диана Смолецова има дългогодишен акушерски опит. Първите си курсове за родители организира през 2010 г. Членува в Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, от 2008 г. има завършена квалификация за масажист терапевт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 16 =