Отлична оценка от здравното министерство за МЦ “Медикал лайф”

Автор: Medical Life

С отлична оценка от Акредитационния съвет на лечебните заведения към Министерство на здравеопазването започна новата година за медицински център „Медикал лайф“. Високата акредитация е за срок в следващите пет години и е връчена със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 22-ри януари. Това е първата ни акредитация и освен че високо оценява работата в първата година след откриването на „Медикал лайф“, тя ни задължава да не спираме посоката на развитие, която поставихме като основа в началото на дейността си“, казва д-р Ангел Ангелов – управител на медицинския център.

Д-р Ангелов, как екипът ви прие високата оценка от акредитацията?

През лятото на 2017-та имахме цел да създадем успешен и сплотен екип от професионалисти на всяко ниво в центъра – административното звено, лекарския състав, средния медицински персонал. Искахме колектив, който не само да лекува и да открива проблемите с решения за тях, но и да говори с пациента на разбираем език; език, който създава доверие, а не граници. И успяхме. Акредитационният съвет ни даде най-високата оценка в показателите за информираност на пациента и медицинския състав. Какво означава за нас тази отлична оценка… Знак е, че сме свършили добра работа.

Отлична оценка за административното управление на медицинския център

Какво означава отличен 6 за административното управление на медицинския център и какво за пациента?

За „Медикал лайф“ е признание за добра репутация, а с това се гради доверие. На второ място е отговорност да не спираме дотук в плана за развитие, а да продължаваме да разширяваме екипа от специалисти с цел нашият пациент да има най-добрия избор и този избор да бъде информиран. За пациентите ни високата акредитация е знак за предлагане на качествена здравна услуга.

Какви са показателите, по които медицински център „Медикал лайф“ има отлична оценка?

Всъщност се оценяват много и различни показатели, свързани с цялостната медицинска дейност, като всеки отделен показател получава съответни точки по скала от 1 до 10. Оценката силно и пряко зависи от нивото на изпълнение и прилагане на съответния показател на практика. Да вземем например медицинската апаратура като показател. Тук имаме максимална оценка, защото техническото осигуряване на медицинската ни дейност е сред приоритетите ни. 90 процента от апаратурата, с която нашите специалисти работят, е нова и отговаря на добрите медицински стандарти, а средата в „Медикал лайф“ е достъпна за хора с увреждания.

Тригодишният план за развитие на центъра също получава висока оценка. През изминалата година привлякохте нови специалисти в центъра и така осигурихте прием с медицинско направление в клинични области, при които приемът в самото начало беше платен. Какво предвиждате в тази посока?

Имате предвид съдовата хирургия и неврохирургията, които от средата на 2018-та година заложихме като дейности по здравна каса, а преди това прегледите в тези две специалности бяха единствено платени. И през 2019-та продължаваме да допълваме екипа със специалисти с добра репутация, изградили връзка на доверие – лекари, които застават не само с доказан професионализъм, но и с човешко лице към проблемите на своите пациенти.

2018-та година при вас премина с различни кампании за профилактика на здравето? А 2019-та?

Няма да се откажем от личната си убеденост като екип, че добрата превенция е част от лечението, когато се появи проблемът. Ще имаме безплатен скрининг за риск от диабет, ще обърнем внимание на кожните проблеми, ще поставим по-силен акцент на гинекологичните заболявания с кампания срещу рака на гърдата и рака на маточната шийка. Предстои да планираме точното време нека пациентите ни следят новините на нашия сайт.

………..

Акредитация за медицинския център

През 2018-та МЦ „Медикал лайф“ отчита ръст на дейност с над 35 процента. Физиотерапията в медицинския център се утвърди като едно от най-силните звена с подготвен екип и за пациенти в детска възраст. Базата за физикална медицина и рехабилитация е една от най-модерните във Варна. Към днешна дата „Медикал лайф“ покрива диагностика и лечение в 20 клинични специалности: Акушерство и гинекология, Вътрешни болести, Гастроентерология и диететика, Детски болести, Детска гастроентерология, Детска нефрология, Ендокринология и болести на обмяната, Кардиология, Кожни и венерически болести, Неврология, Неврохирургия и хирургия на гръбначен стълб, Нефрология, Образна диагностика, Ортопедия и травматология, Очни болести, Съдова хирургия УНГ, Урология, Физиотерапия и рехабилитация, Хирургия. В МЦ „Медикал лайф“ практика  имат и двама семейни лекари.  

 

Ортопедия и травматология  Неврохирургия и хирургия на гръбначен стълб
Съдова хирургия

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.