Интервю

Отлична оценка от здравното министерство за МЦ „Медикал лайф“

Отлична оценка от здравното министерство за МЦ „Медикал лайф“

С отлична оценка от Акредитационния съвет на лечебните заведения към Министерство на здравеопазването започна новата година за медицински център „Медикал лайф“. Високата акредитация е за срок в следващите пет години и е връчена със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 22-ри януари. Това е първата ни акредитация и освен че високо оценява работата в първата година след откриването на „Медикал лайф“, тя ни задължава да не спираме посоката на развитие, която поставихме като основа в началото на дейността си“, казва д-р Ангел Ангелов – управител на медицинския център.

Д-р Ангелов, как екипът ви прие високата оценка от акредитацията?

През лятото на 2017-та имахме цел да създадем успешен и сплотен екип от професионалисти на всяко ниво в центъра – административното звено, лекарския състав, средния медицински персонал. Искахме колектив, който не само да лекува и да открива проблемите с решения за тях, но и да говори с пациента на разбираем език; език, който създава доверие, а не граници. И успяхме. Акредитационният съвет ни даде най-високата оценка в показателите за информираност на пациента и медицинския състав. Какво означава за нас тази отлична оценка… Знак е, че сме свършили добра работа.

Отлична оценка от здравното министерство за МЦ „Медикал лайф“

Какво означава отличен 6 за административното управление на медицинския център и какво за пациента?

За „Медикал лайф“ е признание за добра репутация, а с това се гради доверие. На второ място е отговорност да не спираме дотук в плана за развитие, а да продължаваме да разширяваме екипа от специалисти с цел нашият пациент да има най-добрия избор и този избор да бъде информиран. За пациентите ни високата акредитация е знак за предлагане на качествена здравна услуга.

Какви са показателите, по които медицински център „Медикал лайф“ има отлична оценка?

Всъщност се оценяват много и различни показатели, свързани с цялостната медицинска дейност, като всеки отделен показател получава съответни точки по скала от 1 до 10. Оценката силно и пряко зависи от нивото на изпълнение и прилагане на съответния показател на практика. Да вземем например медицинската апаратура като показател. Тук имаме максимална оценка, защото техническото осигуряване на медицинската ни дейност е сред приоритетите ни. 90 процента от апаратурата, с която нашите специалисти работят, е нова и отговаря на добрите медицински стандарти, а средата в „Медикал лайф“ е достъпна за хора с увреждания.

Тригодишният план за развитие на центъра също получава висока оценка. През изминалата година привлякохте нови специалисти в центъра и така осигурихте прием с медицинско направление в клинични области, при които приемът в самото начало беше платен. Какво предвиждате в тази посока?

Имате предвид съдовата хирургия и неврохирургията, които от средата на 2018-та година заложихме като дейности по здравна каса, а преди това прегледите в тези две специалности бяха единствено платени. И през 2019-та продължаваме да допълваме екипа със специалисти с добра репутация, изградили връзка на доверие – лекари, които застават не само с доказан професионализъм, но и с човешко лице към проблемите на своите пациенти.

2018-та година при вас премина с различни кампании за профилактика на здравето? А 2019-та?

Няма да се откажем от личната си убеденост като екип, че добрата превенция е част от лечението, когато се появи проблемът. Ще имаме безплатен скрининг за риск от диабет, ще обърнем внимание на кожните проблеми, ще поставим по-силен акцент на гинекологичните заболявания с кампания срещу рака на гърдата и рака на маточната шийка. Предстои да планираме точното време  нека пациентите ни следят новините на нашия сайт.

Отлична оценка от здравното министерство за МЦ „Медикал лайф“

През 2018-та МЦ „Медикал лайф“ отчита ръст на дейност с над 35 процента. Физиотерапията в медицинския център се утвърди като едно от най-силните звена с подготвен екип и за пациенти в детска възраст. Базата за физикална медицина и рехабилитация е една от най-модерните във Варна. Към днешна дата „Медикал лайф“ покрива диагностика и лечение в 20 клинични специалности: Акушерство и гинекология, Вътрешни болести, Гастроентерология и диететика, Детски болести, Детска гастроентерология, Детска нефрология, Ендокринология и болести на обмяната, Кардиология, Кожни и венерически болести, Неврология, Неврохирургия и хирургия на гръбначен стълб, Нефрология, Образна диагностика, Ортопедия и травматология, Очни болести, Съдова хирургия УНГ, Урология, Физиотерапия и рехабилитация, Хирургия. В МЦ „Медикал лайф“ практика  имат и двама семейни лекари.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 4 =