Интересно

Позиция на МЦ Медикал лайф за ситуацията с коронавирус COVID-19

Позиция на МЦ Медикал лайф за ситуацията с коронавирус COVID-19

Медицински център „Медикал лайф“ държи на своята мисия да помага на Вас – хората, които продължават да ни се доверяват. За нашия екип здравето винаги ще бъде на първо място. Разбираме ролята си за неговото опазване и затова можем да Ви
уверим, че когато имате нужда, ще бъдем до Вас.

Ако преди години липсата на информация беше сериозен проблем, то днес получаваме такава бързо и лесно чрез масовите медии и социалните мрежи. Създателите на това знание също са улеснени. Сега всеки може да създава съдържание, което да разпространява необезпокоявано. То произлиза от различни типове източници, от които някои са със съмнителен авторитет. Това налага прилагането на критичност към информацията. Затова нашият призив е да бъдете внимателни към това, което четете и слушате, да търсите доказани източници и да не разпространявате недостоверни такива. Ако приложите тези съвети към всяка тема, възбуждаща Вашия интерес, то ще спомогнете за един по-чист и качествен информационен поток. Тази молба важи с пълна сила за създалата се ситуация с коронавирус COVID-19.

Малко неща, свързани с вируса, могат да бъдат приети за неоспорима истина. В момента той се изучава, добиват се статистически данни, търсят се ваксина и лекарства. Достоверна информация можете да намерите на сайта на Министерство на здравеопазването, на сайта на Световната здравна организация и др.

Защо Ви казваме всичко това?
За да Ви уверим, че няма място за паника.

В подобни ситуации е необходимо да запазим здравия си разум и да не се поддаваме на масовата паника. Трябва да се погрижим за добрата превенция и да следим за проявата на симптоми на заболяването.

Откога знаем за коронавирусите?
Коронавирусите са познати на света още от миналия век (1960 г.). Те засягат предимно животни, но някои от тях заразяват и хората. Новият коронавирус, който циркулира сега, е идентифициран за първи път в Китай в края на миналата 2019 г.

Какви са симптомите на коронавирус COVID-19?
Симптомите на вируса са свързани най-вече с:
– повишаване на температурата;
– поява на суха кашлица;
– затруднено дишане;
– болки в мускулите;
– отпадналост.

Позиция на МЦ Медикал лайф за ситуацията с коронавирус COVID-19

Позиция на МЦ Медикал Лайф

Ако се появят подобни симптоми, позвънете на Вашия личен лекар и го попитайте
за напътствия. Останете вкъщи, за да не излагате на риск други хора. Носете предпазна
маска.

Как да се предпазим от коронавирус COVID-19?
За да бъде овладяно разпространението на вируса, е разумно да използвате методи за превенция. Те включват:
– Високо ниво на хигиена – измивайте ръцете си с топла вода и сапун след всяко
излизане, а когато сте навън, използвайте гел на спиртна основа;
– Избягвайте тълпите и близките контакти с хора – излизайте, когато е наистина
необходимо;
– Пийте вода често – сухите лигавици помагат да се заразите по-лесно;
– Хранете се добре и приемайте имуностимуланти – нека тялото Ви бъде силно.

Не забравяйте! Ако сте пътували, поставете се под карантина доброволно. Така няма да застрашите своите близки. Изглежда, че вирусът е по-тежък за възрастната част от обществото. Погрижете се за Вашите родители, баби и дядовци!
Правителството на Република България работи адекватно, за да спре евентуално ескалиране на ситуацията в България. Старайте се да се придържате към мерките, които то предприема. Във връзка с коронавируса, съществува горещ телефон, на който
можете да получавате информация. Него можете да намерите на този линк.

Желаем да Ви информираме, че няма да се провеждат процедури, свързани с физиотерапия, докато трае карантинния период до края на месец март 2020 г.

Въпреки че вниманието Ви е насочено към настоящата заплаха, напомняме да се грижите за всеки аспект от своето здраве. Екипът на МЦ „Медикал лайф“ остава с непроменено работно време и пълен екип от специалисти в готовност да посрещне Вашите нужди. Защото здравето е живот. Потърсете ни!

МЦ „Медикал лайф“
www.medicallife.bg
Адрес: гр. Варна, ул. „Васил Петлешков“ 3
Телефони на регустратура: 070-013-897, 052 630 000; 0877 700 434; 0877 700 724
E-mail: info@medicallife.bg
Facebook страница: МЦ „Медикал лайф

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 3 =