Една година “Медикал лайф” с грижа за живота

Автор: Medical Life

Защото здравето е живот

Само година след създаването, в МЦ “Медикал лайф” отбелязваме няколко успеха и благодарим на всеки, който ни гласува доверие в грижата за здравето и живота. Отбелязахме празника на същата дата, на която центърът отвори врати през 2017-та. На 9-ти юни посрещнахме всички от екипа и празнувахме в един от най-слънчевите следобеди на лятото. С нас бяха също Никол и София, които през първата ни година се погрижиха за доброто здраве на всички играчки, които намериха в кабинета на нашите детски лекари.

„В анализа на дейността за изминалата една година, като чисто медицинска дейност, като ново лечебно заведение във Варна и в условията на силна конкуренция в лицето на останалите заведения за доболнична помощ в града, ние успяхме да застанем със собствен силен авторитет и професионализъм и с доверие, което пациентите ни гласуваха“, разказва д-р Ангел Ангелов, управител на „Медикал лайф“. Като най-важни предпоставки за първата добра година в дейността на центъра той отбелязва на първо място силния екип – от лекари до хигиенисти, екип на регистратура, среден медицински персонал. Центърът покрива диагностика и лечение в 20 клинични специалности. „Включваме съдовата хирургия и неврохирургията като дейности по здравна каса, досега прегледите в тези две специалности бяха единствено платени“, подчертава д-р Ангелов. В центъра своя практика имат и двама семейни лекари.

През своята първа година медицински център „Медикал лайф“ насочва един от приоритетите си към осигуряване на възможности за повече профилактика чрез организиране на няколко здравни кампания с безплатен прием. В превенцията на различни заболявания се включват специалисти по  „Уши, нос, гърло“, „Ендокринология“, „Урология“ и „Кожни болести“. За целия екип превенцията е ключ към здраве, а здравето е живот, затова ще има нови профилактични кампании и занапред.

През втората година от дейността си управлението на центъра ще предложи на спортните клубове в града и областта иновация, която няма аналог у нас. Още преди година, с откриването на „Медикал лайф“, в изградената база по физио- и кинезитерапия започна прием на пациенти, насочени за суха екстенция на гръбначния стълб с единствения в България рехабилитационен тренажор, с който болката в гърба изчезва още след една до три процедури.  Dr. Spine е рехабилитационен тренажор, с който разполага единствено „Медикал лайф“, даващ възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, включително дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след преглед със скенер или ядрено-магнитен резонанс за избягване на хирургична намеса. Процедурите с него се назначават от кинезитерапевт от екипа на „Медикал лайф“.

 Какво представлява Dr. Spine?

  • Dr. Spine е рехабилитационен тренажор.
  • Курсът на лечение може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургична намеса.
  • Dr. Spine осигурява лек релаксиращ ефект върху гръбнака.
  • Една процедура с Dr. Spine се равнява на 5 км енергично плуване.
  • Dr. Spine може да се прилага за сеанси дори на 10-годишни деца.

 

Процедурите с рехабилитационния тренажор успешно могат да премахнат болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Dr. Spine позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица. Полезният ефект е в освобождаване на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано физическо упражнение на мускулите на гърба. Процедурите възстановяват естествената физиология на мускулите, като следствие от движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, подобряваща качеството на живот и работоспособността.

Не забравяйте, че всеки случай е индивидуален и препоръката за сеанс на симулатора става само след консултация с кинезитерапевт. Обадете се на регистратура и ще получите подробна информация за курса на лечение.

Пациент на Dr. Spine и МЦ „Медикал лайф“ споделя: „Научих за тренажора от страницата на медицинския център. Неотдавна изследване на ядрено-магнитен резонанс установи, че болката в гърба ми се дължи на двустранна дискова херния. Често тялото ми се сковаваше, понякога оставах обездвижен, не бях в състояние да шофирам свободно. Реших да опитам с тренажора и направих 21 процедури с него. В „Медикал лайф“ пристигнах с болка в левия крак, но след десетата процедура на Dr. Spine тя изчезна – и в кръста, и в крака… Признавам, бях предпазлив, изпитвах някаква несигурност и известен страх, защото не бях чувал нищо за подобен тренажор. Несигурността ми се оказа неоснователна, защото с тренажора работи лекар специалист. Вече не се будя скован, тялото ми се движи свободно и се чувствам наистина добре“.

 Повече информация можете да прочетете в интервю със специалист  неврохирург.

Оценете тази страница
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.