Интересно

Една година „Медикал лайф“ с грижа за живота

Една година „Медикал лайф“ с грижа за живота

ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО Е ЖИВОТ

Само година след създаването, в МЦ „Медикал лайф“ отбелязваме няколко успеха и благодарим на всеки, който ни гласува доверие в грижата за здравето и живота. Отбелязахме празника на същата дата, на която центърът отвори врати през 2017-та. На 9-ти юни посрещнахме всички от екипа и празнувахме в един от най-слънчевите следобеди на лятото. С нас бяха също Никол и София, които през първата ни година се погрижиха за доброто здраве на всички играчки, които намериха в кабинета на нашите детски лекари.

Една година „Медикал лайф“ с грижа за животаЕдна година „Медикал лайф“ с грижа за живота

„В анализа на дейността за изминалата една година, като чисто медицинска дейност, като ново лечебно заведение във Варна и в условията на силна конкуренция в лицето на останалите заведения за доболнична помощ в града, ние успяхме да застанем със собствен силен авторитет и професионализъм и с доверие, което пациентите ни гласуваха“, разказва д-р Ангел Ангелов, управител на „Медикал лайф“. Като най-важни предпоставки за първата добра година в дейността на центъра той отбелязва на първо място силния екип – от лекари до хигиенисти, екип на регистратура, среден медицински персонал. Центърът покрива диагностика и лечение в 20 клинични специалности. „Включваме съдовата хирургия и неврохирургията като дейности по здравна каса, досега прегледите в тези две специалности бяха единствено платени“, подчертава д-р Ангелов. В центъра своя практика имат и двама семейни лекари.

През своята първа година медицински център „Медикал лайф“ насочва един от приоритетите си към осигуряване на възможности за повече профилактика чрез организиране на няколко здравни кампания с безплатен прием. В превенцията на различни заболявания се включват специалисти по  „Уши, нос, гърло“, „Ендокринология“, „Урология“ и „Кожни болести“. За целия екип превенцията е ключ към здраве, а здравето е живот, затова ще има нови профилактични кампании и занапред.

През втората година от дейността си управлението на центъра ще предложи на спортните клубове в града и областта иновация, която няма аналог у нас. Още преди година, с откриването на „Медикал лайф“, в изградената база по физио- и кинезитерапия започна прием на пациенти, насочени за суха екстенция на гръбначния стълб с единствения в България рехабилитационен тренажор, с който болката в гърба изчезва още след една до три процедури.  Dr. Spine е рехабилитационен тренажор, с който разполага единствено „Медикал лайф“, даващ възможност да се справим със заболявания на гръбначния стълб, включително дискова херния и други увреждания на междупрешленни дискове, след преглед със скенер или ядрено-магнитен резонанс за избягване на хирургична намеса. Процедурите с него се назначават от кинезитерапевт от екипа на „Медикал лайф“.

 Какво представлява Dr. Spine?

  • Dr. Spine е рехабилитационен тренажор.
  • Курсът на лечение може да лекува дискова херния до 12 мм без лекарства и хирургична намеса.
  • Dr. Spine осигурява лек релаксиращ ефект върху гръбнака.
  • Една процедура с Dr. Spine се равнява на 5 км енергично плуване.
  • Dr. Spine може да се прилага за сеанси дори на 10-годишни деца.

Една година „Медикал лайф“ с грижа за живота

Процедурите с рехабилитационния тренажор успешно могат да премахнат болки в гърба, врата и гръдния кош – болки, които са резултат от проблеми с гръбнака. Dr. Spine позволява разтягане на гръбнака с амплитуда на движенията, подбрани индивидуално за всеки пациент на базата на данни от специална таблица. Полезният ефект е в освобождаване на статичния натиск върху гръбначния стълб и ставите чрез пасивно, стриктно дозирано физическо упражнение на мускулите на гърба. Процедурите възстановяват естествената физиология на мускулите, като следствие от движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, подобряваща качеството на живот и работоспособността.

Не забравяйте, че всеки случай е индивидуален и препоръката за сеанс на симулатора става само след консултация с кинезитерапевт. Обадете се на регистратура и ще получите подробна информация за курса на лечение.

Пациент на Dr. Spine и МЦ „Медикал лайф“ споделя: „Научих за тренажора от страницата на медицинския център. Неотдавна изследване на ядрено-магнитен резонанс установи, че болката в гърба ми се дължи на двустранна дискова херния. Често тялото ми се сковаваше, понякога оставах обездвижен, не бях в състояние да шофирам свободно. Реших да опитам с тренажора и направих 21 процедури с него. В „Медикал лайф“ пристигнах с болка в левия крак, но след десетата процедура на Dr. Spine тя изчезна – и в кръста, и в крака… Признавам, бях предпазлив, изпитвах някаква несигурност и известен страх, защото не бях чувал нищо за подобен тренажор. Несигурността ми се оказа неоснователна, защото с тренажора работи лекар специалист. Вече не се будя скован, тялото ми се движи свободно и се чувствам наистина добре“.

Една година „Медикал лайф“ с грижа за живота

Повече информация можете да прочетете в интервю със специалист  неврохирург.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 15 =