Иновация, Интересно

Колон-хидротерапия в МЦ „Медикал лайф“ в гр. Варна

Колон-хидротерапия в МЦ "Медикал лайф" в гр. Варна

КОЛОН-ХИДРОТЕРАПИЯ В МЦ „МЕДИКАЛ ЛАЙФ“ В ГР. ВАРНА

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕТОДЪТ КОЛОН-ХИДРОТЕРАПИЯ?

Методът колон-хидротерапията е най-ефективният за качествено и детайлно почистване на цялото дебело черво. Той спомага за успешното елиминиране на натрупаните екскременти и разлагащ се материал в чревната лигавица.  Така се повлиява на симптомите, свързани с неправилното функциониране на червата, като целта е да се изчисти естествената област на дефекция от ректума до сляпото черво. Различните механизми за детоксикация включват кожата, черния дроб, белите дробове, кръвта, лимфната система и бъбреците чрез колонхидротерапия. Тя почиства тялото не само вътрешно, но подпомага и за по-чистата кожа, добра форма и неутрализиране на негативните ефекти от стреса и нездравословната храна

В наши дни все по рядко се срещат хора, чийто черва са в отлично състояние. Мнозина страдат от дисбактериоза – промени в състава на чревните бактерии. Това разстройва смилателните процеси и насърчава образуването на отпадъци и токсични вещества. Създават се условия за самоинтоксикация.

КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ САМОИНТОКСИКАЦИЯТА?

Основните такива са свързани със загубата на издръжливост, депресивните състояния, трудно концентриране, умора, поведение, склонно към агресия и безпокойство. Освен това и инфекции, хипертония, ревматизъм, полиартрит, кожни болести, алергии, мигрени и др.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРОЦЕДУРАТА?

На първо място хидротерапията на колона не се свързва с болка. Чрез изчистването на  токсините, тя подпомага за бързото възстановяване на „добрата“ чревна флора и нейното по-ефективно функциониране. Друг плюс е, че апаратът работи с еднократни консумативи, което изключва възможността за предаването на инфекцииХидроколонтерапията е стандартна процедура и нейното прилагане не изисква специална или предварителна подготовка!

КОИ СА ЕФЕКТИТЕ ОТ ХИДРОКОЛОНТЕРАПИЯТА?  

  1. Дебелото черво и власинките в него биват почистени;
  2. Постига се по-свободно съкращаване на мускулатурата на дебелото черво, с което се подпомага възстановяването на собствената перисталтика;
  3. Дебелото черво се ремоделира.

КОИ СА ПОКАЗАНИЯТА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ХИДРОТЕРАПИЯ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВO?

  1. Основни: газове, запек, диария, диветрикулоза, колит, чревна паразитоза и кандидоза, наднормено тегло, отслабен тонус на коремите мускули, профилактика на карцином на дебелото черво, целулит, стимулиране на собствените защити сили на организма.
  1. Допълнителни: суха кожа и начални бръчки, хронично лумбаго, венозни и лимфни нарушения, мигрена, депресия, нарушения в съня, стрес, акне, екзема, псориазис, цистит, дисменорея, бронхиална астма и хроничен бронхит, синузит, хронично заболяване на простатата, повишено или понижено кръвно налягане.

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ПРЕДИМСТВА НА ОТВОРЕНАТА СИСТЕМА ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО? 

Съществуват две системи за прочистване на дебелото черво – „отворена„ и „затворена„.

  1. При отворената те са свързани с това, че пациентът може да бъде самостоятелен по време на процедурата. Той сам контролира позивите, докато при затворената тяхната честота се контролира от медицинското лице;
  2. При отворената се ползва ректален накрайник с диаметър от 3 мм, докато при затворената той е около 3 см., което е предпоставка за дискомфорт при поставянето;
  3. При отворената система не се получава смесване на чиста и мръсна вода, както при затворената;
  4. Отворената система работи с по-голямо количество вода и по-ниско налягане, което позволява безопасно да се почисти по-голяма част от червото;
  5. Системата защитава чревното здраве благодарение на дезинфекцията с uv филтър, който в същото време не засяга локалните микроорганизми.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА В ДЕТАЙЛИ?

Процедурата представлява контролирано вливане през малък спекулум на предварително филтрирана и обеззаразена темперирана вода. Непрекъснато се редуват цикли на вливания и прочиствания. Пациентът може да лежи по гръб и да релаксира през цялото време, докато пречистената и филтрирана вода, към която по желание може да се добавят различни билкови и медицински тинктури, почиства от натрупаните с години шлаки и токсини. Процедурата може да бъде прекъсната във всеки момент по желание на пациента. За нас е много важно той да чувства комфорт през цялото време на терапията.

Всяка процедура има продължителност от 40 минути. След първоначалният сеанс се препоръчват профилактични прочиствания през 3 до 6 месеца.

Чистите черва благоприятстват здравето на целия организъм. Доверете се на МЦ „Медикал лайф“, гр. Варна!

Свържете се с нас!

Можете да използвате платформата Superdoc или следните контакти:
070013897
052/630 000
0877/700 434
Oчакваме Ви на адрес: Варна 9010, ул. “Васил Петлешков” 3
www.medicallife.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + ten =