Още за д-р Диана Николова

ГАСТРОЕНТЕРОЛОГ

Д-р Дияна Николова завършва Медицински университет – Варна с магистърска степен. От 2019г. работи в Клиника по вътрешни болести към УМБАЛ Света Марина Варна. Работила е и в МБАЛ Варна – Първа клиника по вътрешни болести. Има над 10-годишен медицински опит и стотици благодарни пациенти, на които е помогнала.

Д-р Николова притежава Сертификат за конвенционална коремна ехография. Участвала е в редица национални когреси по гастроентерология и е член на Бългаски лекарски съюз.

В работата си се отнася с високо внимание към всеки детайл и винаги търси най-подходящото лечение, според пациента. Има засилен интерес  към заболяванията на черния дроб и възпалителните чревни заболявания. Извършва коремна ехография. Работи само с възрастни.

Ако имате нужда от специалист в областта на Гастроентерологията, който да Ви обърне нужното внимание и да реши Вашият здравословен проблем, можете да се обърнете към д-р Николова.

Гастроентеролог – Д-р Дияна Николова

Гастроентеролог – Д-р Дияна Николова

гастроентеролог

Какво е гастроентерологията? Гастроентерологията е подспециалност на вътрешните болести. Тя се занимава с изучаването на нормалната функцията и заболяванията на стомашно-чревния тракт и храносмилателната система – органите на стомашно-чревния тракт, движението на веществата през стомаха и червата, храносмилането и усвояването на хранителните вещества, отстраняване на отпадъците от организма и черния дроб. По същество, всички дейности и заболявания на храносмилателните органи са част от изучаването на гастроентерологията. Гастроентерологът е медицински специалист, който е специализиран в заболявания, засягащи органите и структурите на храносмилателната система. Гастроентеролозите диагностицират, лекуват и се грижат за хора с редица заболявания, свързани с червата. Те включват дългосрочни състояния, като възпалителни заболявания на червата (ВЗЧ) и целиакия. Кога човек трябва да се насочи към гастроентеролог? Лекарят може да насочи дадено лице към гастроентеролог, ако подозира, че проблем с храносмилателната система е причина за симптомите на лицето. Симптомите на такива проблеми могат да бъдат различни, но могат да включват: – затруднено преглъщане – болки в стомаха – гадене и повръщане – киселини в стомаха – диария – запек – жълтеница Гастроентерологът ще използва специализираните си познания, за да оцени лицето и да препоръча лечение и контрол, ако е необходимо. Какви процедури извършват? Гастроентеролозите извършват няколко процедури за диагностициране, лечение и справяне със заболявания. Тези процедури включват: – Ендоскопия – Колоноскопия и сигмоидоскопия – Полипектомия – Разширяване на хранопровода Имате някой от тези симптоми? Желаете профилактичен преглед? Доверете се на специалистите от медицински център „Медикал Лайф“. Нашите гастроентеролози имат дългогодишен опит и могат бързо да диагностицират и решат Вашия проблем.

ИСКАТЕ ЛИ ДА ЗАПАЗИТЕ ЧАС?

ЗАПАЗИ ЧАС