Д-р Мирослава Бенкова

Нефрология

Още за д-р Бенкова

Д-р Мирослава Бенкова-Петрова завършва Медицински университет – Варна през 2010. Дипломира се с отличие, с което заявява своята мотивация да се развива в сферата на медицината.

През 2011 започва да работи като ординатор в клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ Св.Марина в град Варна. А през 2012 година започва своята специализиция по нефрология в  УМБАЛ царица Йоанна – ИСУЛ София. Като през 2016 година придобива специалността нефрология.

От тогава до днес, д-р Бенкова показва своята страст към професията и желанието си да се развива. Проявява интерес в областта на диагностиката и лечението на гломерулонефрити, гломерулопатии и екстракорпоративните методи за прочистване на кръвта и афезата.

Тя е член на Български лекарски съюз, Българско нефрологично дружество. Взема дейно участие в конгреси и семинари по нефрология.

Подхожда към всеки пациент с професионализъм и съпричастност.

През 2016 година, д-р Бенкова е назначена като асистент по нефрология в Медицинския унивреситет в град Варна.  Това й дава възможност да предаде страстта си към медицината и на младото поколение лекари.

snimka - dr. Miroslava Benkova

Искате ли да запазите час?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.