Д-р Соня Борисова Банова

Гастроентерология

Още за д-р Банова

Д-р Соня Борисова Банова-Чакърова завършва Медицински университет – Варна с магистърска степен, специалност медицина през 2011 година. Още тогава тя притежава силна мотивация да се развива и да помага на пациентите. Ето защо, още през същата година е назначена на работа в отделението по Гастроентерология на МБАЛ д-р Атанас Дафоски АД- гр.Кърджали на длъжността лекар.

През 2012 е зачислена като специалист към клиниката по Гастроентерология и хепатология на УМБАЛ „Света Марина“ в град Варна. А през 2014 е назначена на длъжност лекар-специализант.

През 2018 придобива специалността Гастроентерология като защитава дисертация на тема: „Рискови фактори и прекнацерози за хепатоцелуларен карцином”.

Но с това не спира развитието на д-р Банова. Тя посещава различни среддипломни курсове в България и чужбина:

– EAGEN Postgraduate Course “Inflammation and cancer in the GI tract, management and prevention” – Варна, България;

-“European GI Bridging Meeting & EAGEN postgraduate course” – Берлин, Германия;

– Следдипломен курс за обучение по високоспециализирана дейност в медицината в Хепатитно училище – Polan Brasov, Румъния;

– Обучение на тема: „Презентации – научна употреба” – Варна, България;

– Основен курс по гастроентерология в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ – София.

Наред с това  д-р Банова е участвала в много устни презентации и конференции. Има 4 публикации, като 1 е  на английски език.

Член е на комисията за лечение на болестта Crohn и улцерозен колит с антицитокинови лекарства и комисията за лечение на пациенти с хроничен хепатит В и С към УМБАЛ „Св. Марина“ в град Варна.

В работата си д-р Банова е прецизна и винаги търси най-доброто лечение за пациентите. Отнася се с професионализъм и с голямо внимание към всеки, обърнал се към нея.

добър лекар в медицински център Медикал лайф Варна

Искате ли да запазите час?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.